© 2017 kleinewelt architekten
Architectural competition
Children's Medical Center
Moscow, Dolgorukovskaya, 30
Children's Medical Center will take the former school building: on the first two floors supposed to be the children's space, and on the last — the the Foundation's office. The project implies the dilution of people's traffic streams, so that neither of them gets the feeling that they are in a huge building. The house is located between the giant residential complexes near the Sadovoe Koltso. Therefore, it was decided to separate the building from extraneous views and noise - and create the illusion of suburban space.
For people to come to a garden that hides inside, not a giant faceless structure. Chambers are made so that they give you a feeling of two-storey houses. We proposed to make a glass facade for two upper floors, and to establish secluded pavilions in the courtyard — for the relatives to spend time with children.
The house is located between the giant residential complexes near the Sadovoe Koltso. Therefore, it was decided to separate the building from extraneous views, noise and to create the illusion of suburban space. So that people would come not to a giant faceless structure, but to a garden that hides inside.
Chambers are made so that they give you a feeling of two-storey houses. We proposed to make a glass facade for two upper floors, and to establish secluded pavilions in the courtyard — for the relatives to spend time with children.